Русия не очаква да последва нищо добро от посещението на украинския

...
Русия не очаква да последва нищо добро от посещението на украинския
Коментари Харесай

Кремъл не очаква нищо добро за Украйна след визитата на Зеленски в САЩ

Русия не чака да последва нищо положително от посещението на украинския президент Володимир Зеленски във Вашингтон и не вижда късмет за мирни договаряния с Киев, съобщава " Ройтерс ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков предизвести, че продължаващите доставки на оръжие от Запада за Украйна ще доведат до " задълбочаване " на конфликта - нещо, което може да има противоположен резултат върху Киев.

" Доставките на въоръжение не престават и гамата на изпращаните оръжия се уголемява. Всичко това, несъмнено, води до изостряне на спора. Това не вещае нищо положително за Украйна ", безапелационен бе той.

Предстои през днешния ден Зеленски да се срещне с президента на Съединени американски щати Джо Байдън и водачите на Конгреса в първото си посещаване в чужбина, откогато Москва изпрати десетки хиляди бойци в Украйна на 24 февруари.

Запитан дали Москва има някакви упования, че може да произлезе нещо позитивно от пътуването на Зеленски, Песков отговори сбито: " Не ".

По време на визитата на украинския водач се чака Съединените щати да одобрят доставката на модерни системи за противовъздушна защита " Пейтриът " като част от най-новия многомилиарден пакет от военна поддръжка за Киев.

Доскоро САЩ се въздържаха да изпращат ПВО системи " Пейтриът " на Украйна, защото се притесняваха от ескалация на спора от една страна и поради сложността на образованието за работа с тях.

Промяна в обстановката настъпи, след като Германия реши да даде на Полша такива системи след случая, при който украинска противовъздушна ракета от системата С-300 падна в Полша и умъртви двама служащи в сушилня за зърно край украинската граница.

Русия от своя страна към този момент предизвести, че изпращането на системи " Пейтриът " на Украйна ще бъде ново равнище на ескалация и заплаши да употребява в отговор междуконтинентални балистични ракети.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР